fbpx
Menu Sluiten

Onze 3 favoriete triathlon podcasts

Bij All Out Triathlon Coaching houden we van podcasts.

Podcasts bieden voor veel van onze triathleten een interessante afleiding tijdens trainingssessies of in het woon-werkverkeer. De laatste tijd duiken er meer en meer kwalitatieve podcasts op die zich specifiek richten op onze mooie sport. Goede ontspanning en vaak ook een uitstekende bron om bij te leren!

Hierbij het overzicht van onze 3 favorieten.

1. Purple Patch Podcast

De Purple Patch Podcast is de wekelijkse podcast van gerenommeerd triathlon coach Matt Dixon. Deze vrolijke Brit levert een erg leuke mix van informatieve content en inspirerende verhalen van triathleten, zowel professionals als age groupers.

Elke episode start met een fantastische jingle (laat ons weten wat je ervan denkt ;-)) gevolgd door een “Word of the Week”. Na de meat and potatoes (ja hoor, Matt is erg Brits) volgt er regelmatig nog een Q&A waarbij vragen van de luisteraars worden beantwoord. De afleveringen duren nooit langer dan een uurtje.

Kortom: boeiend en inspirerend!

purplepatchfitness.com/education/podcasts

2. IM Talk

IM Talk was een van de allereerste podcasts over triathlon. Deze show wordt gemaakt door Nieuw-Zeelanders John Newsom en Bevan James Eyles. Ze duiken diep in de wereld van Ironman en bespreken uitvoerig de wedstrijden op de halve en volledige afstand. Daarnaast slagen ze erin om de grootheden uit de sport voor de micro te halen, waaronder o.m. Chrissie Wellington, Cody Beals, Craig ‘Crowie’ Alexander, Javier Gomez en vele anderen.

Er zijn reeds meer dan 650 afleveringen ter beschikking. De heren spreken met een sappig accent waardoor je soms goed bij de les moet blijven. Afleveringen duren wat langer (anderhalf tot 2 uur) en zijn bijgevolg ideaal voor de LSD trainingen!

imtalk.me

3. Zwift Power Up Tri

Onze favoriete indoor training app Zwift heeft sinds kort ook een eigen podcast over triathlon. Ze haalden voor de eerste afleveringen alvast enkele kleppers voor de microfoon (Linsey Corbin, Holly Lawrence, Ben Hoffman en Heather Jackson).

De podcast wordt gepresenteerd door ex-prof Matt Lieto en behandelt een veelvoud aan topics, waaronder ook de nieuwste innovaties qua materiaal. En er wordt uiteraard ook wel eens over Zwift gebabbeld… 🙂

soundcloud.com/zwift-tri

Luisteren jullie graag naar andere podcasts over triathlon? Laat het ons zeker weten!

 

 
DEEL DIT ARTIKEL
All Out triathlon coaching
LEES OOK DEZE BLOGS

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Mail ons jouw verhaal en we bespreken tijdens een intakegesprek hoe we jouw ultieme droom kunnen bereiken.