fbpx
Menu Sluiten

Een marathon record op plantaardige voeding

Dimitri Vandormael

Na het afronden van een fijne carrière als amateurvoetballer, koos ik in 2016 voor duursport om fit te blijven en mezelf fysiek uit te blijven dagen. Ik werkte al gauw enkele triathlons af (sprint en kwart) en liep in 2018 mijn eerste marathon. In Antwerpen deed ik 4 uur en 12 minuten over de mythische afstand.

Gemotiveerd door een nieuw niveau van fitheid ging ik door op mijn elan: ik werkte 3 halve triathlons af in 1 jaar tijd en dook voor het eerst onder de 4 uur op de marathon (3h55 in Cannes).

Grootste plannen werden gesmeed voor 2020 … en toen gebeurde er iets geheel onverwachts.

Zwembaden sloten en wedstrijden werden geannuleerd. Trainen in groep was niet langer mogelijk, iets wat ik voortdurend deed om de lange uren op de fiets aangenaam te maken. Ik ging me dan ook volledig focussen op het lopen, mijn favoriete duursportdiscipline.

De COVID isolatieperiode viel samen met een inspirerende reis: het plantaardig eten. Een week voor de bewuste lockdown Friday in maart, begon ik samen met mijn vriendin Sofia aan de WFPB-Kickstart van Konneksie

Ik ontdekte al snel wat een plantaardig eetpatroon kan doen: ik voelde me meteen veel energieker en had minder last van dipjes doorheen de dag. Ik sliep beter en dieper. Ik ontdekte nieuwe smaken en had al snel geen zin meer in vlees, iets wat ik een jaar voorheen nooit voor mogelijk had gehouden. Ik verloor ook vrij snel (onbewust) enkele kilo’s.

Sportief bleek het plantaardig eten pas echt een kickstart! Ik voelde snel dat ik beter herstelde na zware trainingen. Jazeker, er zitten meer dan voldoende proteïnen in een goed gebalanceerd plantaardig menu!

Ik zocht en vond de juiste energiebronnen die me doorheen de sessies loodsten. Ik trainde hard en had geen enkele spierblessure! Ook ontstekingen aan de knieën bleken verleden tijd… Too good to be true?

Blijkbaar niet! Na anderhalf jaar stond er nog eens een stevige uitdaging op de agenda! De marathon van Malaga was het sluitstuk van een stevige najaarsperiode. Het werd een groot succes. Ik verbeterde mijn persoonlijk record met meer dan 15 minuten! 3.40.08 is nu mijn prachtige besttijd. Ik dank deze aan veel factoren: goede begeleiding, de juiste mindset, hard werk … maar zeker ook de planten die me elke dag  van energie voorzien om het beste van mezelf te geven.

DEEL DIT ARTIKEL
LEES OOK DEZE BLOGS

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Mail ons jouw verhaal en we bespreken tijdens een intakegesprek hoe we jouw ultieme droom kunnen bereiken.