fbpx
Menu Sluiten

Race Verslag - Powerman Duathlon Alsdorf

Zondag 14 april 2019

Het was wederom een geslaagd weekend voor het All Out Triathlon Team. Danek Aerden schitterde tijdens de Ironman 70.3 in Griekenland met een 3de plaats in zijn age group. Jeroen Maesen werkte de stevige Viking Run met succes af. Tot slot stonden Steven Vanbergen, Rudi Lambrechts en Dimitri Vandormael aan de start van de Powerman Duathlon in Alsdorf. 

Lees hun verslagen hier!

Race Verslag – Dimitri Vandormael

Tijd voor iets nieuws! Vandaag stond ik aan de start van mijn allereerste duathlon, de Powerman in Alsdorf in de buurt van Aken. In voorbereiding op de halve Ironman van Barcelona (only 5 weeks left), kozen coach Jens en ik voor de sprint afstand: 5 kilometer lopen, 20 fietsen en nog eens 5 lopen.

Het was geen weer voor mietjes: amper 3 graden en zelfs lichte sneeuw tijdens de rit richting Alsdorf, brrr. Serieuze debatten voor de start over wat we moesten aandoen: handschoenen, lange mouwen, aantal laagjes,… Met het devies “ge kunt beter iets uittrekken dan kou lijden” stonden we goed ingeduffeld aan de start.

Het loopparcours was een mooie lus van 2,5 kilometer met 2 stevige hellende stroken. De start was razendsnel! Na de eerste ronde gooide ik de handschoenen dan ook al overboord. Ik vond een goed ritme en kon na 21 minuten de fietsschoenen aantrekken.

Het was meteen ook mijn eerste wedstrijd op mijn nieuwe triathlonfiets: een mat zwarte Trek Speedconcept, aangeschaft en gemonteerd bij All Bikes Wim in Nieuwerkerken. Het parcours was top: brede wegen met lekker bollend asfalt. De lichte glooiing maakte het wel een fietsonderdeel voor de sterke beren. Dat werd nog eens versterkt door een kille regenbui en een strakke wind die schijnbaar overal in het nadeel blies! Ik vond vrij snel een goed ritme en kon heel wat deelnemers inhalen. Tevreden met een gemiddelde van 33,6 km/h, al is er nog wat werk aan de aeropositie.

Na het fietsen was het tijd om 5 kilometer te knallen. Ik gooide mijn vestje uit en ging op pad. De eerste meters van de fiets zijn altijd erg raar, maar al vrij snel voelde ik dat het hard ging. Ik kon een strak tempo van 4’10 min/km aanhouden en passeerde opnieuw heel wat deelnemers. Ik perste er alles uit in de laatste rechte lijn en finishte uiteindelijk in 1:18:13. Daarmee werd ik 28ste overall en viel ik net naast het podium in mijn leeftijdsgroep.

Erg fier op mijn mede-Powermannen Rudi en Steven! Steven was zo moedig om de volledige afstand te trotseren in de kou en deed dat fantastisch. Rudi werd 5de in de sprint wedstrijd en won zijn age groep. Top! Speciale vermelding ook voor de toeschouwers: respect en erg fijn dat jullie er waren op deze barre ‘lentedag’.

Zelf voel ik dat de conditie erg goed zit. De trainingen zijn zwaar maar verlopen vlot en de race gaf aan dat de snelheid aanwezig is. Ook de laatste zwemtrainingen gaan uitstekend. Dat geeft veel vertrouwen richting Barcelona!

 

Race Verslag – Rudi Lambrechts

Voilà, eindelijk was het zover, raceday!

Al was het maar een sprint duatlon ter voorbereiding van de Ironman 70.3 Marbella, we waren maar al te blij dat we eraan konden beginnen. De echte start van het seizoen!

Samen stond ik met Dimi aan de start van de sprint duatlon (5-20-5) in Alsdorf. Steven deed mee met de Powerman distance (10-60-10). Helaas moest coach Jens afhaken met een blessure, al was hij wel van de partij om ons aan te moedigen.

De weergoden waren ons echter niet goed gezind. Het was maar enkele graden boven het vriespunt. Bovendien begon het nog lichtjes te sneeuwen. Wat toch maar aandoen?

Jens en ik hadden ons voorgenomen niet te snel te starten en het tweede deel een tandje bij te steken, zowel in beide looponderdelen als tijdens het fietsonderdeel. Ik probeerde deze goede raad op te volgen.
 
Zoals gewoonlijk werd er toch weer net iets te snel gestart, al kon ik redelijk snel mijn eigen tempo zoeken en aanhouden zonder al te diep te moeten gaan (gemiddeld 3:52 min/km).
Ik kwam rond de 14e positie de wisselzone binnen en sprong op de fiets. Hier hadden we voorgenomen te beginnen rond de 300 watt om vanaf het tweede deel volle gas te gaan. Snel stelde ik vast dat de vermogensmeter compleet verkeerde gegevens doorgaf. Hierop besloot ik dan gewoon op mijn gevoel te fietsen. Het leek alsof de wind van overal kwam. Met een goed gevoel stapte ik van mijn fiets af rond de 5e of 6e positie.
 

Nu nog 5 km afzien. Mijn tweede run ging goed en kon ik meteen een egaal tempo aanhouden. Ik liep aan gemiddeld 3:53 min/km. Weinig verval dus ter vergelijking met mijn eerste run!

Ik kwam als 5de over de meet en achteraf bleek dit voldoende om mijn Age Group te winnen! Dimitri en Steven reden ook een knappe race.
 
Dit was een goede trainingsprikkel met het oog op Marbella, al zal het daar wel een pak zwaarder worden!
DEEL DIT ARTIKEL
LEES OOK DEZE BLOGS

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Mail ons jouw verhaal en we bespreken tijdens een intakegesprek hoe we jouw ultieme droom kunnen bereiken.