fbpx
Menu Sluiten

Race Verslag - Halve Marathon in Eschweiler

Eschweiler, Zondag 17 Maart 2019

Het All Out Triathlon Team was sterk vertegenwoordigd op de halve marathon in Eschweiler (Aken, Duitsland). We behaalden enkele knappe resultaten, met overwinningen in de individuele en teamcompetitie als hoogtepunten.

Jens, Rudi en Dimitri delen hun ervaringen met plezier!

Race Verslag – Jens Roegiers

Als opener van het seizoen stond ik aan de start van de halve marathon in Eschweiler. Ik was erg gemotiveerd want vorig jaar won ik deze wedstrijd in een mooie tijd. Ik ging dus terug naar Eschweiler om mijn “titel” te verdedigen.

Het was ook de ideale gelegenheid om de conditie in het lopen te testen. De laatste maanden lag de trainingsfocus voornamelijk op het fietsen gezien dit mijn zwakste discipline is. Ik liep wel veel kilometers maar meestal aan een lage intensiteit. De laatste trainingen verliepen goed maar het is toch altijd even afwachten hoe de benen reageren tijdens een echte race.

Ons All Out Triathlon Team was goed vertegenwoordigd. We stonden met 4 atleten aan de start. Het parcours is lastig in Eschweiler. We lopen grote delen in het bos en het is geen meter vlak. De modderige ondergrond en de wind maakten het nog extra lastig.

De start was snel. Ik liep in 2e positie tijdens de eerste kilometers op 10 seconden van de leider. Ik liep een gecontroleerd tempo want ik wou mezelf zeker niet opblazen in de beginfase van de wedstrijd. Bergaf kon ik tempo maken en werd de kloof snel kleiner. Na 3 kilometer kwamen we met 3 lopers samen. Bergop bleef ik mijn eigen tempo lopen en bergaf ging ik hard! Ik kon een kloof slaan en daarna mijn voorsprong snel uitbouwen. Na 10 kilometer had ik al een kleine minuut voorsprong. Op dit moment moesten we 1 kilometer steil bergaf lopen waarbij ik de beslissende kloof kon slaan. Vanaf dit moment probeerde ik mijn tempo vast te houden. De slotkilometers verliepen nog heel erg vlot. Ik kon de wedstrijd sterk afsluiten met een eindtijd van 1u16. Een resultaat waar ik erg tevreden mee ben!

Nu start een stevige trainingsblok in functie van de Powerman van Alsdorf!

Nog een dikke proficiat aan Rudi, Steven en Dimitri voor hun sterke wedstrijd. Door onze collectieve sterke prestatie wonnen we het ploegenklassement.

Race Verslag – Rudi Lambrechts

Eindelijk was het zover. De ‘start’ van het nieuwe seizoen. Na maanden trainen was het hoog tijd om eens te testen hoe de lopersbenen waren en of al die specifieke trainingen van coach Jens zijn vruchten hadden afgeworpen.

Samen met Jens, Dimitri en Steven stond ik aan de start van de halve marathon in Eschweiler. In 2017 liep ik deze wedstrijd nog in 1 uur 33 min.

Het parcours heeft heel wat hoogtemeters waardoor het moeilijk is om in een juist ritme te geraken. De wind en de op sommige plaatsen onverharde wegen maken het zeker er niet makkelijker op. Mijn ambitie was dit jaar onder het anderhalf uur te finishen.

Ik had me voorgenomen zo snel mogelijk een comfortabel tempo te zoeken, ergens tussen 4:15 min/km en 4:20 min/km.

Na een 5-tal km liep ik alleen. In de verte zag ik wel nog 2 mannen voor mij lopen. Halverwege zat ik aan een gemiddeld tempo van 4:12 min/km: op schema! In het tweede deel lagen nog 2 lange stukken dewelke omhoog bleven lopen. Op deze stukken kon ik de 2 mannen die voor me liepen nog inhalen. Met de finish in zicht heb ik dan nog alles eruit geperst om uiteindelijk te finishen in 1:23:20. Ik was dan ook erg tevreden over mijn tijd! Ik liep aan 4:08 min/km wat dik ok is. De trainingen van Jens hebben dus meer dan zijn effect!

Tot mijn grote verbazing eindigde ik op de meest ondankbare plaats: 4de.

Jens won met glans en ruime voorsprong de wedstrijd. Ook Steven en Dimitri liepen sterk.

Race Verslag – Dimitri Vandormael

Na een intensieve trainingsstage die werd opgevolgd door een drukke werkweek, was ik erg benieuwd naar mijn prestatie op de halve marathon in Eschweiler. Het was mijn eerste deelname en Jens had op voorhand op duidelijk gemaakt dat het parcours niet te onderschatten was. Het werd uiteindelijk een erg zware race…

Van bij de eerste meters voelde ik dat het niet mijn dagje was. De eerste hellingen hielden meteen lelijk huis bij de ledematen en al snel moest ik een trager dan voorzien tempo opzoeken. De vermoeidheid in de benen zaaide snel uit naar het hoofd, waardoor de eerste 10 kilometer een echte mentale strijd werden.

Gelukkig kwam ik er halfweg de wedstrijd wat door. Op enkele van de weinige vlakke stukken vond ik een goed ritme en kreeg ‘de morale’ een boost.

De laatste 5 kilometer kon ik nog versnellen, ook al moesten er nog 2 stevige hellingen worden beklommen.

Uiteindelijk finishte ik op een 28ste plaats in een tijd van 1:38:10 en met een uiteindelijk zeer degelijk tempo van 4’52 km/min.

Erg duidelijk dat het lichaam toe is aan wat rust! Stiekem wel benieuwd hoe snel ik had kunnen lopen als ik fris aan de start had gestaan…

Verder supertevreden dat coach Jens de race won en we met het All Out Triathlon Team de overwinning op zak staken in het teamklassement!

DEEL DIT ARTIKEL
LEES OOK DEZE BLOGS

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Mail ons jouw verhaal en we bespreken tijdens een intakegesprek hoe we jouw ultieme droom kunnen bereiken.