fbpx
Menu Sluiten

How about All Out? Hoe ik bijna een minuut sneller liep in 3 maanden tijd

Mijn naam is Kevin De Winne. Ik ben sinds begin maart een fier lid van het All Out Triathlon Team. Met plezier deel ik mijn verhaal over All Out Triathlon Coaching met jullie.

Dat verhaal begon ruim een jaar geleden. Dimitri Vandormael – oprichter van All Out – is een verloren jeugdkameraad. In 2018 kwamen we terug met elkaar in contact en wat bleek… onze raakvlakken waren er nog steeds!

Dimitri vertelde mij vol passie zijn verhalen over zijn nieuwe liefde: triathlon. Ikzelf ben een sportliefhebber die op vele fronten thuis is, maar van triathlon had ik helemaal geen kaas gegeten. Dimitri’s enthousiasme maakte me erg nieuwsgierig en al snel sloot ik me aan bij de wekelijkse looptraining met als eerste insteek om weer fit te geraken voor het aankomende voetbalseizoen. Iedere dinsdag traint All Out in groep op de finse piste in Sint-Truiden. De leuke sfeer en de aanwezigheid van ervaren coach Jens Roegiers maakten dat ik snel overtuigd was. Dit was een team waar ik maar al te graag bij wou horen!

De gestructureerde persoonlijke trainingsaanpak sprak me aan en ik besloot met All Out in zee te gaan voor mijn loopbegeleiding. In overleg met coach Jens werd een eerste doelstelling vastgelegd: een team triatlon in Kanne waar ik het loopgedeelte zou afleggen. 10 kilometer lopen in ongeveer 40 minuten, zou dat haalbaar zijn? Het triggerde mij alleszins en vol energie vatte ik de trainingen aan!

De weg naar Kanne: trainen geblazen!

Als voetballer dacht ik een goede basis te hebben in het lopen. Je voelt hem al komen… Tijdens mijn eerste training onderging ik een lactaattest, hetgeen de basis voor mijn trainingen zou zijn. Uit de test bleek dat mijn basisconditie (aeroob vermogen) heel wat beter kon. Naar verluidt een terugkerend patroon bij heel wat startende athleten! Ik wist dus wat te doen de eerste weken: veel langzame rustige duurlopen. Dat was initieel niet evident maar Jens drukte me op het hart dat het de juiste aanpak was.

Na een maand evolueerden de trainingen. Het schema bestond niet langer enkel uit rustige duurlopen of easy jogsessies maar ook uit snelheids-, treshold-, VO2max- en tempotrainingen. Ik leerde op een korte periode enorm veel bij over een gezonde manier van trainen. Coach Jens stond me dan ook steeds te woord wanneer ik hem overviel met vragen. En ik moet bekennen, dat deed ik meer dan eens!

 
Kevin - Running Piste
Kevin - Dimi na VO2Max

Voorbereidingswedstrijden

Naast mijn trainingssessies liep ik enkele wedstrijden ter voorbereiding van de team triathlon in Kanne. De eerste race was op 26 mei: De Bokkerijdersrun te Wellen. Gezien het mijn eerste 5 kilometer wedstrijd in vele jaren was, beschouwden we deze race als ijkpunt om te kijken hoever ik stond met de conditie. Ik liep een degelijke wedstrijd en zette een tempo neer van 4’04 per kilometer. 

De toon was gezet. Na de wedstrijd kreeg ik ’s avonds een telefoontje van coach Jens. Hij was tevreden! Het deed me veel plezier dat Jens me belde. Een teken van interesse en het gaf me een gevoel niet enkel een nummer te zijn.

Als snel volgde mijn tweede wedstrijd: de Willer Run op 1 juni. In deze wedstrijd kwam ik na 19 minuten 39 seconden over de eindmeet en liep ik dus voor de eerste keer onder de 20 minuten.

Mijn derde voorbereidingswedstrijd was de estafetteloop te Landen samen met Dimitri. We liepen samen naar een mooie derde plaats in onze leeftijdsgroep. Een prachtige ervaring!

Kanne kwam alsmaar dichterbij en als laatste voorbereiding liep ik de heuvelachtige Hoeselt Run. Tot grote verbazing heeft coach Jens aan mijn zijde meegelopen om me te steunen en het maximum uit mezelf te halen. Het stuwde me tot een mooie 19:04. Op nog geen maand tijd liep ik zowaar 13 seconden per kilometer sneller! Een mooi bewijs dat de All Out trainingsmethodes werken en de harde trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt. Ik voelde me klaar voor de teamwedstrijd in Kanne.

 
Willer Run
Estefetterun

Kanne: Race Day!

De dag waarvoor we zo getraind hadden was aangebroken. Samen met Dimitri vertrok ik al vroeg naar Kanne om enkele ploegmaten aan te moedigen tijdens de sprinttriathlon.  Alle athleten van All Out legden mooie prestaties af. De toon was gezet. Aan ons om even goed te doen!

Om 13u20 klonk het startschot van onze wedstrijd: de 111 Trio Cave Triathlon. Steffi zwom meteen met de beste heren (!) mee en kwam uiteindelijk als 3de uit het water. Dimitri begon aan zijn lange tocht van 100 kilometer op de fiets. Ik begon aan mijn tocht 100 km nagelbijten! Neen, ik overdrijf… Zo nerveus was ik nu ook niet, maar ik kan niet ontkennen dat er heel wat zenuwen door mijn lichaam gierden!

Dimitri reed een strak tempo en klauterde 4 keer over de pittige Slingerberg. Na een kleine 3 uur was het aan mij. Ik begon aan mijn 10 kilometer en mocht meteen de trappen van de brug in Kanne trotseren. All Out! Het was een pittig parcours in warme omstandigheden, maar ik slaagde erin om als eerste van de team triatlondeelnemers over de finishlijn te komen. Wat een gelukzalig gevoel om de knappe prestaties van mijn teamgenoten te mogen afmaken en de gouden medaille in de wacht te mogen slepen! Een ‘echte’ medaille ontvingen we helaas niet, maar onze trofee staat toch mooi te blinken in de All Out Endurance Corner bij Functional Body te Hasselt. De fles Grottenbier die we gewonnen hebben, zal zeer binnenkort soldaat gemaakt worden!

De aanwezigheid van de teamgenoten van All Out en de talrijke supporters gaf mij de nodige steun en zorgde ervoor dat ik intens kon genieten van de beleving van deze triathlon. All Out is duidelijk meer dan een team. Het is een “community” van gelijkgestemde athleten, een groep die voor mekaar klaarstaat. Op social media delen mensen hun mooiste momenten, maar wij delen deze in real life. Dat heb ik mogen ondervinden en daar ben ik erg dankbaar voor.

 
Cave Triathlon
Kevin Running
Winst Trio Cave Triathlon

Terugblik

Als ik terugkijk naar de hele periode bij All Out, kan ik me alleen maar positieve ervaringen voor de geest halen. Ik voelde me heel snel thuis in dit team, door fijne teammaten, maar ook door coaches Dimitri en Jens. Hen beide wil ik dan ook enorm bedanken voor de supertoffe en leerrijke samenwerking! Door hun gedrevenheid, passie en expertise was geen enkele training me te veel en maakte ik kennis met een zeer mooie sport!

Ondertussen ben ik mijn zwemtechniek aan het bijschaven want ik moet bekennen, ik heb de smaak te pakken! Een Start to Triathlon of een sprinttriathlon zal vermoedelijk niet meer lang op zich laten wachten. Ik kijk alvast enorm uit naar de volgende uitdaging!

DEEL DIT ARTIKEL

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Mail ons jouw verhaal en we bespreken tijdens een intakegesprek hoe we jouw ultieme droom kunnen bereiken.